Veel gestelde vragen

Ik heb geen ervaring, mag ik mij dan alsnog inschrijven?

Dat kan zeker! Wij vinden het juist leuk om nieuwe en unieke gezichten de kans te geven, om opdrachten te doen.

Kan ik me ook bij andere bureaus inschrijven?

Zaza Casting heeft geen exclusiviteit, dus je mag je gewoon bij andere bureaus inschrijven.

Moet ik inschrijfkosten betalen?

Je betaald € 15,- inschrijfkosten nadat je profiel is goedgekeurd. Na het betalen van de inschrijfkosten is je profiel actief en kunnen wij je voorstellen aan onze klanten!

Hoe val ik op bij opdrachtgevers?

Als je professionele foto’s hebt op je profiel, dan val je sneller op dan dat je eigen gemaakte foto’s gebruikt. Ook is het belangrijk dat je profiel up-to-date is voor onze opdrachtgevers. Hoe vaker je het profiel bijwerkt, hoe meer je opvalt! Denk dan aan om de 4 maanden even een nieuwe foto erbij en je gegevens aanpassen.

Hoe lang duurt het voordat ik een opdracht krijg?

Dat hangt ervan af hoeveel opdrachten wij binnen krijgen. Zodra wij een opdracht binnenkrijgen die bij jou past, dan stellen wij jou voor aan de klant, als jij bent wat ze op dat moment zoeken dan zullen we je een mailtje sturen en je beschikbaarheid opvragen.

Wanneer ben je nou officieel geboekt?

Als we je beschikbaarheid vragen voor een opdracht dan betekend dit niet dat je gelijk geboekt bent. Pas als wij een bevestiging mail sturen waarin wij vertellen dat je bent geboekt, dan is het pas officieel.

Wat is een quitclaim?

Een quitclaim is een modellenovereenkomst tussen Zaza en het jou als ‘model’ of ‘acteur’. Hierin ondertekend je dat je toestemming geeft voor het gebruiken van het beeld (foto of een film) dat er van je wordt gemaakt. Ook staat hier altijd de vergoeding in die je van ons krijgt ☺

Wat is een callsheet?

Een callsheet is een document waar alle informatie van de productie op staat. Hierin staat meestal wie er mee werkt aan de productie en hun contactgegevens. Ook staan de locatie(s) en de tijden in het callsheet. Vooral dat laatste is natuurlijk belangrijk voor jou.

Wat is een werk-fee?

Dat is het bedrag dat je krijgt voor het werk dat je doet. Je krijgt meestal per halve dag of hele dag betaald.

Wat is een buy out?

Als de foto of de film die er van je is gemaakt wordt gebruikt voor commerciële doeleinden, dus voor tv-commercials, voor reclame via internet of voor bijvoorbeeld print, dan krijg je een bepaald bedrag, afgestemd op hoeveel het beeld gebruikt wordt. Met dit bedrag koopt de klant als het waren het recht om jouw beeld te mogen gebruiken. Let op: Het afgesproken bedrag wordt alleen uitbetaald mits je herkenbaar te zien bent op het eindresultaat.

Zijn er ook opdrachten zonder buy-out?

Ja die zijn er. Als je beeld bijvoorbeeld gebruikt wordt voor een magazine of voor een film is er nooit een buy-out omdat dit niet onder commerciële doeleinden valt.

Hoe maak ik goede casting foto's?

Op onze

informatiepagina voor castingshoots lees je de Do's en Dont's bij het maken van de juiste castingfoto's voor je profiel.

Hoeveel uren mogen kinderen werken?

Bekijk hier de pagina van de rijksoverheid over kinderen tot 13 jaar in uitvoeringen.

Hoe kan ik mijn profiel updaten?

Uploaden van foto’s en aanvullen/wijzigen van gegevens kan via je account.  Je logt in via de website met je e-mail en wachtwoord. Als je bent ingelogt klik je op 'Mijn modellen'. Klik op je naam en pas je gegeven aan en voeg je nieuwe foto's toe.

Hoe kan ik mijzelf als model inschrijven?

Je bevind je op onze website. Klik boven in de zoekbalk, rechts op: Inschrijven. Maak een account aan. Verifieer je account via de mail. Log nu opnieuw in op onze website, klik op 'Mijn modellen' klik vervolgens op 'Modelprofiel toevoegen' en maak je modellenprofiel aan. Nadat je je modellenprofiel hebt opgeslagen zien wij je profiel als nieuwe inschrijving en gaan wij je profiel beoordelen.

Ontwerp: De ontwerpers • Realisatie: Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken ga je akkoord met het privacyreglement.