Veel gestelde vragen

Ik heb geen ervaring, mag ik mij dan alsnog inschrijven?

Dat kan zeker! Wij vinden het juist leuk om nieuwe en unieke gezichten de kans te geven, om opdrachten te doen.

Kan ik me ook bij andere bureaus inschrijven?

Zaza Casting heeft geen exclusiviteit, dus je mag je gewoon bij andere bureaus inschrijven.

Moet ik inschrijfkosten betalen?

Nee, je betaalt bij ons geen inschrijfkosten. Wel betaal je als je profiel is goedgekeurd eenmalig €15,- administratiekosten. Na het betalen van de administratiekosten is je profiel actief en kunnen wij je voorstellen aan onze klanten!

Hoe val ik op bij opdrachtgevers?

Als je professionele foto’s hebt op je profiel, dan val je sneller op dan dat je eigen gemaakte foto’s gebruikt. Ook is het belangrijk dat je profiel up-to-date is voor onze opdrachtgevers. Hoe vaker je het profiel bijwerkt, hoe meer je opvalt! Denk dan aan om de 4 maanden even een nieuwe foto erbij en je gegevens aanpassen.

Hoe lang duurt het voordat ik een opdracht krijg?

Dat hangt ervan af hoeveel opdrachten wij binnen krijgen. Zodra wij een opdracht binnenkrijgen die bij jou past, dan stellen wij jou voor aan de klant, als jij bent wat ze op dat moment zoeken dan zullen we je een mailtje sturen.

Wanneer ben je nou officieel geboekt?

Als we je beschikbaarheid vragen voor een opdracht dan betekend dit niet dat je gelijk geboekt bent. Pas als wij een bevestiging mail sturen waarin wij vertellen dat je bent geboekt, dan is het pas officieel.

Wat is een quitclaim?

Een quitclaim is een modellenovereenkomst tussen Zaza en het jou als ‘model’ of ‘acteur’. Hierin ondertekend je dat je toestemming geeft voor het gebruiken van het beeld (foto of een film) dat er van je wordt gemaakt. Ook staat hier altijd de vergoeding in die je van ons krijgt ☺

Wat is een callsheet?

Een callsheet is een document waar alle informatie van de productie op staat. Hierin staat meestal wie er mee werkt aan de productie en hun contactgegevens. Ook staan de locatie(s) en de tijden in het callsheet. Vooral dat laatste is natuurlijk belangrijk voor jou.

Wat is een werk-fee

Dat is het bedrag dat je krijgt voor het werk dat je doet. Je krijgt meestal per halve dag of hele dag betaald.

Wat is een buy-out?

Als de foto of de film die er van je is gemaakt wordt gebruikt voor commerciële doeleinden, dus voor tv-commercials, voor reclame via internet of voor bijvoorbeeld print, dan krijg je een bepaald bedrag, afgestemd op hoeveel het beeld gebruikt wordt. Met dit bedrag koopt de klant als het waren het recht om jouw beeld te mogen gebruiken.

Heb je altijd recht op een buy-out?

Een buy-out wordt altijd pas betaald als het beeld ook echt gebruikt gaat worden. Het kan voorkomen dat er beelden zijn gemaakt maar er uiteindelijk geen buy- out wordt betaald. Dit kan zijn doordat je niet zichtbaar in beeld bent of dat jouw foto’s/video’s niet gebruikt gaan worden. Het kan ook zijn dat je de buy-out later krijgt omdat de klant er nog niet uit is of ze de beelden gaan gebruiken in de toekomst. Je krijgt dan wel alvast de werk-fee betaald.

Zijn er ook opdrachten zonder buy-out?

Ja die zijn er. Als je beeld bijvoorbeeld gebruikt wordt voor een magazine of voor een film is er nooit een buy-out omdat dit niet onder commerciële doeleinden valt.

Hoe maak ik goede casting foto's?

Op onze informatiepagina voor castingshoots hebben we met video's uitgelegd hoe je de beste castingfoto's kunt maken!
Ontwerp: De ontwerpers • Realisatie: Benjamin Verkleij

Voor een optimale gebruikerservaring van de website maken wij gebruik van cookies.
Door de website te gebruiken ga je akkoord met het privacyreglement.